marți, 5 iulie 2011

Vise taica...

Strainul se uita in zare.. intoarse usor capul si in stanga lui descoperi ca il privea atent un cunoscut om politic. Elegant si sobru, fata ii era usor schimbata de cum o stia in mod obisnuit. Il privi in ochi si intalni rautatea cu care il invaluia.
Strainul avu un gand... intinse spre omul politic mana stanga cu cele doua degete cu care in copilarie inchipuiam un pistol si rostirea veni ca de la sine: 'Vreau sa-ti vad adevarata fata'; lasa ochii in jos si privi cum talpile politicianului se retrageau din pantofi si se preschimbau in copite iar gambele de umpleau de par. Niste aripi de intuneric ii crescura deodata pe spate care il inaltara intr-un zbor haotic asemanator unui balon umflat caruia i s-a dat drumul.
Strainul ii privi zborul si descoperi deasupra lui o luna portocalie, murdara, in jurul careia zburataceau ca niste muste in jurul unui bec zeci de fiinte cu aripi intunecate si copite. Cu mana dreapta si primele doua degete intinse facu niste semne al caror inteles parea stiut doar atunci si rosti cu linistea cristalina si nemiscata a luptatorului constient de confruntarea iminenta pe care el insusi a ales sa o poarte: 'In curand, intre noi, va fi o lupta.'

Fie ca sfantul arhanghel Mihail sa ne stea alaturi..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu