luni, 10 ianuarie 2011

Simboluri sau evenimente cosmice?: Egregorul. Binele si raul. 1


In perioada de dupa revolutie au inceput sa fie vehiculate si prin mediile noastre 'spirituale' anumite cuvinte si expresii, mai mult sau mai putin bine explicate. Evident, nu am pretentia ca aici si acum eu sa o fac mai explicit decat alte persoane, dar am sa-mi incerc propria varianta, cu speranta ca undeva am sa reusesc, macar mie sa-mi explic.

Cuvantul egregor are o sursa incerta. Ar putea proveni din greaca veche, din 'egeiro' (din care provine si numele Grigore) insemnand 'atent', 'supraveghetor'. Ne putem da seama, deci, cam care ar fi functia unui egregor. Cum ia nastere? Suma constiintelor care fac un lucru, care executa ceva sau locuiesc intr-un anumit loc, se condenseaza si devine ceva. Nu poate fi numit egregorul ca o fiinta constienta, mai degraba ca fiind o fiinta energetica, un cumul de energie, mai elevata sau nu, la care se tot adauga cu fiecare secunda care trece, ceva, si care hraneste la randul ei pe cei care o alimenteaza. Ca exemple: egregorul fotbalului, al unui popor, al unei grupari spirituale autentice sau satanice. In cazul ultimilor doi, putem vorbi despre egregori creati direct de o fiinta spirituala sau infernala, hranita direct din sfera proprie de forta, care la randul ei ii hraneste pe cei cu rezonanta specifica, care la randul lor o hranesc cu energia proprie sau sacrificii umane si animale, in cazul grupurilor cu conducatori din sferele infernale.
Exemple: crestinismul, izvorat direct din Fiinta primordiala, Tatal cel Atotputernic si din Fiul Sau Unic, Isus Hristos avand ca inspirator si pastrator pe Duhul Sfant apoi intarit de sangele martirilor; in cel de-al doilea exemplu pot fi incadrati satanistii, masonii, anarhistii si revolutionarii sangerosi de tot felul. Egregorul crestin este unic. Chiar daca este usor scindat in, inca, doua biserici purtatoare de Har, Ortodoxa si Catolica. Egregorul satanic este insa extrem de diferentiat, nuantat, amagitor si tentant. De la curentele politice de tot felul pana la sportul promovat cu atata ardoare.
In cazul egregorilor de popoare, sunt unii mai vechi si foarte puternici, de exemplu cel al Neamului Romanesc iar altii relativ tineri dar deveniti puternici pe cai sintetice si persuasiune; exemplu statele care au luat nastere in trecutul apropiat. Un egregor poate fi luat in posesie de spirite benefice sau satanice. Un egregor poate fi inlantuit sau inghenunchiat cu ajutorul demonilor sau a ritualurilor de magie neagra. Exemple: Egregorului Neamului Romanesc i-a fost inabusita robustetea si vitalitatea prin distrugerea si falsificarea repetata a Istoriei sale, atat intre granitele in care el se manifesta cat si din afara. A fost inlantuit prin ritualuri grele de magie neagra. Toti cei inspirati de egregor si astfel prin diverse mijloace sa ajute astfel la trezirea lui au fost suprimati. Mihail Eminescu, Barbu Catargiu, Corneliu Zelea Codreanu si multi altii sunt doar cateva exemple. Egregorul Statelor Unite, chiar daca initial creat masoni, spiritul tanar si avantul pe care il dadeau formarea unui nou stat tindea sa se elibereze; politicile ulterioare, uciderea in masa a indienilor si a animalelor salbatice, promovarea sclaviei, consumismului si a razboaielor a facut ca pana la urma acest egregor sa fie preluat in proportie aproape completa de catre satan.
Sunt grupuri care actioneaza din umbra, la porunca marelui inselator, tatal minciunii si al ticalosiei la uniformizarea si unirea tuturor egregorilor. La supunerea lor in fata unuia singur: satan. Uniunile de state, tind sa sclavagizeze prin politici perverse tot restul ramas. Prin constrangere si amenintarea cu forta sa renuntea la identitate si sa se uniformizeze in religie, cultura, alimentatie si toate celelalte pentru a putea ramane in viata.(Din pacate, coeziunea, unisonul si obedienta acestor grupuri in fata conducatorului, sunt cu mult superioare organizarii crestine. La urma urmelor crestinatatea este un mod de viata liber si vesel, lipsit de incrancenare. Totusi, in momente de restriste, randurile trebuiesc stranse si iesirea cu arma in mana este necesara.)
Mai departe vom vedea legatura dintre individual si cosmic. Marea legatura din faptele zise personale si cosmos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu